Betala resa med kreditkort

Är det dags för årets semesterresa? I denna artikel tänkte vi gå igenom fördelarna med att betala resa med kreditkort jämfört med andra betalningsmetoder. Vi vill börja med att uppmana att alltid noga läsa villkoren för kreditkort och speciellt delen om att använda det utomlands om du planerar att använda kortet på dina resor.

Reseförsäkring genom kreditkort

Nästan alla kreditgivare erbjuder dig en kompletterande reseförsäkring när du använder deras kreditkort för att betala dina resa. Oftast krävs att merparten av resan har betalts med kortet för att det ska gälla. Reseförsäkringen är kostnadsfri och ger dig till exempel sänkt självrisk. Ibland ingår även olycksfallsförsäkring till hela ditt resesällskap.

En extra reseförsäkring är ett extra skydd, och kan underlätta vid till exempel borttappat bagage.

Bonus på inköp

Me de flesta kreditkort får du bonuspoäng på dina köp och i de flesta fall kan du använda kreditkortet över hela världen. Du kan då betala resan med kreditkortet men också samla poäng när du njuter av livet på strandbaren i Alanya. Se bara till att ha koll på eventuella avgifter för köp och uttag utromlands så att det verkligen lönar sig att använda kreditkortet.

Kreditkort som ger gratis flygresor

Att använda kreditkort för att betala en resa kan ocksp belöna sig och gratis flygresor om du vill tjäna in en eller flera flygresor när du handlar med ditt kreditkort kan du välja att använda till exempel kreditkort från Bank Norwegian som ger dig poäng och möjligheter till gratis resor hos flygbolaget Norwegian.

De mes populära kreditkortet som ger flygbonus i Sveroge är SAS Eurobonus American Express som ger Eurobonuspoäng som du sedan kan byta mot flygresor hos SAS.

Fakturaspecifikation

När du använder kreditkortet för att betala under resan kan du i efterhand få detaljerade uppgifter om hur mycket pengar du lagt under resan och kan då se vad resan kostade totalt. Kreditkortsbolagen fakturerar i efterhand och du får då ett kontoutdrag med specifikation.

Säkerhet

Att betala med kort är säkrare än att använda kontanter. Om du förlorar ditt kort, vare sig det blir stulet eller borttappat så kan du snabbt och smidigt spärra kortet och få ett nytt. Med kontanter har du inte samma möjlighet att få dem ersatta.

Ett kreditkort ger dig också en säkerhet om något öväntat sker som leder till oväntade utgifter, då kan du använda din kredit för att täcka utgifterna tillfälligt och undvika att hamna i problem.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*