El Gouna

El Gouna ligger norr om Hurghada och är den exklusivaste orten i Egypten. Här lever man ett riktigt jetset-liv. Det underbara röda havet gör att snorkling och dykning är väldigt populärt.

Spara / dela med dig:

Se och göra

Förutom stranden och det underbara havet med snorkling och dykning så kan man ägna dagarna på den välskötta golfbanan som är belägen utanför centrum. Eftersom hela staden är uppbyggd för turister år 1997 så finns det inte mycket genuin egyptisk anda. Vill man uppleva den Egyptiska miljön kan man ta sig till Hurghadas äldsta stadsdel El Dahar. Det finns även möjlighet att åka ut på jeepsafari i öknen och liknande aktiviteter. Är man här en längre stund kan man åka på en eller två dagars utflykt till Kairo eller Luxor.

Shopping

Här finns ett litet shoppingcenter som säljer souvenirer och ett par exklusiva butiker nere i marinan men vill man åt basarer och marknader får man ta sig in till Hurghada.

Uteliv

Den mesta av underhållningen står hotellen för men det finns ett par barer och diskotek i centrum.

Restauranger

Även restauranger är huvudsakligen lagda på hotellen men i centrum finns ett par fina restauranger med mat från olika delar av världen. Att sitta på en uteservering på ett mysigt café eller restaurang i marinan kan vara en härlig avslutning på dagen.

Historia

Egyptens befolkning är koncentrerat till ca 3% av landets yta. Landet består mest av öken och blir därför obeboeligt. I de flesta semesterorter ser man endast män eftersom ingen egentligen bor här utan endast bor där tillfälligt under månaderna dem jobbar med turismen.