New York – Staden som aldrig sover

New York känns lite som Staden av alla städer, hela världen ryms i den och de flesta människor skulle känna igen sig om de kom dit på grund av alla filmer och tv-serier som är inspelade där. Manhattan är den del man oftast tänker på med sina spikraka avenyer och Broadway som diagonalt rakt över. Romantik och avkoppling kanske inte är det första man tänker när man tänker på New York men jag lovar att du hittar det här med.

Är du intresserad av teater är det bäst att bo på Belvedere eller högre upp nära Central Park, då har du nära till Broadways teaterdistrikt plus en hel drös med andra sevärdheter. Det absolut lyxigaste boendet i New York hittar du på Waldorf Astoria där du kan bli bortskämd i allra högsta grad och har nära till allt på Manhattan. Lite mer prisvänliga boenden finns i Brooklyn och New Jersey och därifrån kan du enkelt ta tunnelbanan till Manhattan. Transporterar sig i staden gör man bäst med taxi eller tunnelbana, egen hyrbil kan vara smidigt men det ärt dyrt med parkering, och när du åker taxi se till att åka med en riktig ”yellow cab” när du åker taxi för din egen säkerhets skull.

Vad ni än är sugna på att äta i New York så finns det, allt från afrikanskt till europeiskt och kinamat. Om du vill äta i ett gatustånd eller på en lyxig restaurang väljer du själv. Älskar du kött är New York paradiset på jorden eftersom det fullkomligt kryllar av steakhouses överallt. Tänk på att alltid ge 15 % dricks när du äter på restaurang eftersom dricksen är en stor del av lönen för servitörerna. I New York räcker tiden aldrig till kan man känna, men se bara till att planera vad ni vill göra och se i förväg så kommer ni få ut det allra bästa av resan och slippa stressa. Något vi rekommenderar är dock en romantisk båttur runt Manhattan, du får se alla kända byggnader från vattensidan och får även en bättre geografisk överblick av staden. Häst och vagn är i Central Park är även detta något som är fantastiskt romantiskt och traditionellt att göra, mys er fram genom parken och lyssna på kuskarnas spännande historier om staden.