Resande som livsstil

Reselivsstilen är det mest spännande sättet att leva. Du får ständigt uppleva upplevelser som utmanar och förändrar dig och du får se mer av världen än vad du någonsin skulle kunna göra när du väntar på dina semesterdagar. Men att börja resa på heltid är så klart inte gratis och kräver en del av dig och ditt liv.

Om reselivsstilen är det enda du kan tänka på är du skyldig dig själv att prova.

Det viktigaste steget vid en sådan här stor livsstilsförändring är att göra en detaljerad plan.

När du skapar din plan bör du ta hänsyn till aspekter som är specifika för dina önskemål och ditt liv. Några saker kan vara: Vilka länder vill du besöka? Vad kommer det att kosta att bo där? Om du inte gillar att flyga, vilka andra sätt kan du resa runt i världen på? Om du har barn, kan du undervisa dem på hemmaplan? Om du har husdjur, vart kan du resa med dem?

Det bästa vore om du var detaljerad med din plan och gjorde den specifik för din situation.

En annan viktig sak innan du börja din karriär som livsstilsresande är att göra dig av med allt som binder dig ”hemma”. Det kan gälla skulder, åtaganden, prylar, boende och jobb. Allt som drar dig hemåt igen kommer att påverka dig.

Vad innebär det att ha resande som livsstil?

En person som reser mer än halva året kan se sig själv som någon med resande som livsstil. De har inget fast hem och flyttar ständigt runt till olika platser.

En del människor tror att en heltidsresenär innebär att man alltid är på semester, men det stämmer inte. Det är faktiskt mycket arbete. Men det är också världens bästa jobb eftersom du kan se fantastiska platser, träffa nya människor och få nya upplevelser.

För mer tips om livsstilsförändring kika in på https://livsstilsblogg.se.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*