Reseapotek – vad ska jag packa?

reseapotek

I många fall tänker du kanske inte på vad du ska ta med dig ifall någon blir sjuk, öm eller skadad. Inget dåligt händer när man är på semester, eller hur? Oftare än inte kommer något att hända någon och du måste ta hand om det för att bidra till att minska risken för att resans goda stämning ska krossas av något oförutsett.

Det är alltid värt att packa med sig ett reseapotek under resor. Förutom de vanliga receptbelagda medicinerna som är ett måste ta med för just dig och ditt resesällskap är här några andra saker som är bra att ha med i ett reseapotek:

  • Smärtstillande och antiinflammatoriska läkemedel – Inget är värre än att få huvudvärk eller kanske ont i ryggen när man är på semester. Att ha några doser med sig kan verkligen hjälpa till att lindra smärtan.
  • Allergimedicin, antihistaminer, avsvällande medel
  • Magtabletter – Ibland behöver man något för att lugna ner magen när man ätit en efterrätt för mycket eller när man har tagit den sista matvagnen på matmarknaden.
  • Plåster. bandage, antibakteriell kräm, kräm mot klåda – från enstaka blåsor till ett uppskrapat knep-
  • Solkräm och behandling av solbränna – Förhoppningsvis behöver du inte behandlingen av solbränna när du använder solkräm, men det händer. Och även om vissa kanske tror att dessa bara behövs under de varma sommarmånaderna är det alltid en bra idé att använda solskyddsmedel när det är svalare.
  • När du packar ditt reseapotek se till att alla receptbelagda läkemedel och en liten del av ditt miniapotek hamnar i din handbagageväska, ifall ditt bagage bestämmer sig för att åka på en annan semester.

Även om vi hoppas att vårt lilla urval av mediciner och vår första hjälpen-kit aldrig kommer att användas under semestern, vet vi att det är bättre att vara förberedd än att undra hur man ska hantera en situation. De flesta av de artiklar vi har med oss får plats i en liten zip-lock-väska och tar inte upp för mycket plats. Det är ett litet paket som är värt att packa.