TUI

På TUIkan du välja mellan att boka en paketresa – charter, eller att bara boka en flygresa, enkel eller tur och retur. Det dem satsar mest på är naturligtvis charterresorna, de har för enkelhetens skull delat upp sina charterresor i olika kategorier eller koncept. Väljer du då att tillexempel resa med dina barn finns det flera olika alternativ där allt är uppbyggt, från resan till hotell och utflykter, för att passa just din familj. De har även andra koncept för andra resenärer, till exempel Blue couples, som är ett koncept för par-resor. Här kommer vi att presentera några av de olika koncepten och titta lite närmare på dem.

Blue village

Det här konceptet innehåller TUIs allra bästa resorthotell för hela familjen. Det har nästan alla faktorer som gör en bra sol- och badsemester. Standarden är alltid hög och hotellen ligger alltid nära stranden. Du har nära till butiker, barer, restauranger, stora poolområden med barnpool och en solskyddad babypool.

För att underhålla barnen på dagtid finns Bamseklubben för barn i åldrarna 3-6, Super Kids för åldrarna 7-12 och Show School för 10-15-åringar.

Det finns alltid en bemannad servicedisk och TUIs personal på orten håller i det mesta från vattengympa till nordisk landskamp. Underhållning ordnas varje kväll under resan för den som önskar, det finns en speciell show för barnen med Bamse och hans vänner. Om det är någon som fyller år, firar Clownen Coco födelsedag.

På utvalda Blue Village finns det simskola och på en del Blue Village ingår All Inclusive, på dem som det inte ingår kan man boka det som ett tillval.

Semester för alla

Under denna rubrik på hemsidan kan du hitta resmål som enligt TUI passar ”alla”. Ett exempel är Blue unique; I detta koncept kan du enligt TUI hitta hotell som har en egen personlighet, själ och en egen historia. Det är en serie handplockade hotell som har det gemensamt att de är unika på något sätt. De skall ge dig en upplevelse du inte får någon annan stans. Sensatori Det här är ett av TUI mer exklusiva koncept som är till för dem som vill bo både bra och stilrent snyggt. Det är alltid femstjärnigt enligt TUIsstandard, och inriktade på njutning. Gourmetrestauranger, exotiska trädgårdar, unika formade pooler, med mera. De erbjuder både sportaktiviteter och spa.

Det som alltid ska finnas på en resort med konceptet Sensatori är bland annat; Flertalet större pooler, Gourmetrestaurang, Kvällsunderhållning, Sportfaciliteter och Spa. Detta är ett nytt koncept som lanseras av TUI sommarsäsongen 2011.

Semester utan barn

För dig som vill resa utan barn och kanske bara ha en lugn romantisk semester för två finns till exempel TUI Blue Couples. Det är hotell med en vuxen atmosfär och inga gäster under 12 år.