Weekend i Paris

Nu för tiden har det blivit mycket populärt att spendera en romantisk helg i någon av de större städerna i Europa som bröllopsresa, och Paris är definitivt en av de bästa.

Vinet och romantiken flödar ikapp i den här staden och det är inte svårt att förstå varför så många åker hit, eller varför det fortfarande kallas för kärlekens stad. Här finner du stimulans för alla dina sinnen och kan verkligen njuta av både historiska platser och moderna nattklubbar eller restauranger. I de så kallade Latinakvarteren har du gångavstånd till ställen som Notre Dame, Louvren och strandpromenaderna vid Seine. Det finns ett gytter av småbutiker, barer och mysiga små bistros. I Operaområdet ligger de stora varuhusen bara ett stenkast från hotellen med namn som Galeries Lafayette och Printemps, det finns även andra stora kedjor och kända varumärken för dig som gillar shopping. Maten i Paris är verkligen i världsklass och här finns något för alla smaker, priserna varierar stort beroende på var du äter men det är alltid en spännande kulinarisk upplevelse.

Oberoende av vilka slags nöjen du föredrar finns dem här, allt från små pittoreska jazzställen till stora kända och moderna klubbar och små mysiga barer. Det finns fantastiska sevärdheter som Eiffeltornet och Triumfbågen på toppen av Champs-Elysées. Den underbara gotiska katedralen Notre Dame är även den väl värd ett besök. Vandra längs strandpromenaderna utmed Seine och titta på de gamla boklådorna med antika böcker och vykort eller ät en romantisk middag på anrika restaurangen Les Halles. Hela staden är en enda stor sevärdhet och romantik står högst på menyn.